Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев измоли Божия благословия от Митрополит Николай

Иван Тотев измоли Божия благословия от Митрополит Николай

Областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев днес преди обяд бе приет от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

Областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев днес преди обяд бе приет от Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай.

„Искам да благодаря на Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай за това, че откликна на моята молба да получа благословия в това начинание, което съм започнал, за намеренията, които аз и партия ГЕРБ имаме, а именно - едно по-добро управление на Пловдив. Нищо не може да се случи без Божията помощ, за това съм тук – да изпрося благословия за моите начинания”, каза Иван Тотев.

От своя страна Митрополит Николай заяви: „Светата църква всякога благославя добрите начинания на държавността. Високо църковно съзнание проявява господин Тотев с желанието си да изпроси Божието благословение чрез Светата църква. Ние знаем, че без Бога и без неговата благодатна помощ не можем да направим нищо добро.За това именно се откликнах с духовна радост и приех в Пловдивската Света Митрополия господин Тотев да споделим приятни и полезни преди всичко за благочестивия наш народ мисли, желания и намерения, които с Божия помощ и взаимно разбиране в бъдеще да осъществяваме.”

По време на срещата на четири очи с Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай областният управител и кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев е поел ангажимент да завърши неизпълнени от досегашното управление на града обещания като изграждането на  православен храм в район „Тракия”.