Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев и Свилен Нейков дават рамо на спорта в Пловдив

Иван Тотев и Свилен Нейков дават рамо на спорта в Пловдив

Спортната инфраструктура в Пловдив и други наболели спортни проблеми обсъдиха областният управител Иван Тотев и дошлият по негова покана в града министър на физкултурата и спорта Свилен Нейков с представители на над 40 спортни клубове под тепетата. "Спортните хора не спират да питат докъде е стигнало изпълнението на най-големите проекти: какво става с многофункционалната спортна зала, започната от колоездачното дружество "Цар Сивеон" и подкрепена после от правителството на ГЕРБ; кога ще я има спортната зала на Пловдивския университет, с която лично премиерът Бойко Борисов се ангажира? Особено се вълнуват за съдбата на стадион "Пловдив". Клубовете искат да знаят истината за бъдещето на тези съоръжения"разказа след срещата Тотев.
Иван Тотев и Свилен Нейков дават рамо на спорта в Пловдив

Снимка: gong.bg

Обсъдени са били и проблемите около залата за лека атлетика на стадион "Локомотив" и спортните зали "Дунав" и на стадион "Христо Ботев".

750 хил. лв. вече са преведени от правителството на Федерацията по гребане за предстоящото наесен европейско първенство. Остава още един транш от 250 хил. лв. "Никакви проблеми няма да възпрепятстват нормалното провеждане на шампионата", увери министърът на физкултурата и спорта Свилен Нейков. Стартовата устонавка е вече готова, предстои ремонт на трибуните, съблекалните и поставяне на стойки  пред хангарите за допълнителни лодки, допълни той.

"150-те хиляди лева за ново видеотабло на Гребния канал също за преведени, но не зная докъде е стигнала общината с процедурата по обществените поръчки", обясни Тотев.

До края на юли трябва да приключи и експертизата  на стадион "Пловдив", за да се вземе най-доброто решение за него на най-високо ниво. Министър-председателят Борисов следи всичко откъсо.