Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев, ГЕРБ: Живеем в един дълъг и продължителен „Костинброд”

Иван Тотев, ГЕРБ: Живеем в един дълъг и продължителен „Костинброд”

„В момента живеем в един дълъг и продължителен „Костинброд”, който е като китайската капка – днес ще излезе някой по телевизията, утре – друг, хора, които говорят откровени лъжи”. Това заяви на пресконференция областният координатор на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията инж. Иван Тотев. Той допълни, че служебното правителство прави така, че да компрометира ГЕРБ, но хаосът, в който се хвърля държавата, на никой няма да му хареса.

Според Иван Тотев в момента виждаме един предизборен щаб, който работи предимно за изборите през есента, а подготовката за парламентарния вот остава встрани. Той определи служебния кабинет като тестов модел на бъдещо коалиция между БСП и Демократична България.

„Говорим за стабилността в държавата и трябва да направим всичко възможно хората да ни гласуват доверие,  по простата причина, че участието на ГЕРБ в управлението гарантира стабилност”, подчерта областният координатор и член на ИК и допълни: „ГЕРБ бе единствената партия, която показа, че може да носи отговорност. Работим така, че да бъдем незаобиколим фактор в управлението на страната, защото хаосът не е добър за никой”.

Той каза още, че тази предвидимост, която има при управлението на ГЕРБ, дава възможност на хората да планират живота си – един спокоен живот, живот с възможности. „Виждаме как се развиват градовете ни, как се развива държавата ни. Винаги може повече, но управлението на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов, който изключително много се вслушва в другото мнение, даде сигурност. Този път за нас е правилният и ние ще работим той да продължи”, категоричен бе инж. Иван Тотев.

От своя страна Радомир Чолаков от гражданската квота в ГЕРБ цитира стара поговорка: „Да имам на българина втория акъл”, според която първото решение, което вземаме винаги е емоционално, а второто – премисленото, е правилното. „45 НС даде възможност да се види кой какво изповядва, кой на каква позиция застава, кой какви цели има или няма” Сега имаме време да задейства втория избор на българина и да премисли”, каза още той.

На пресконференцията стана ясно още, че групата на ГЕРБ в Общинския съвет внася предложение за налагане на мораториум върху поставянето на преместваеми съоръжение на площад „Централен” в частта от бившия партиен дом до подлеза на ул. „Гладстон”, както и на територията на Цар-Симеоновата градина. Второто внесено предложение касае промяна в Наредбата за поставяне на преместваеми обекти, според която разполагането им на площада и в градината да става със санкция на Общинския съвет. Идеята е мораториумът да важи до приемане на промените в Наредбата.

Целта на двете предложения е да бъде решен принципно въпроса, защото общинското управление трябва да възпитава и създава такава среда, която да кореспондира с духа и богатото културно-историческо наследство на Пловдив.

Радомир Чолаков заяви, че през последните 12 години, градът придобива много ясен образ и стил и това в голяма степен се дължи на предходното управление. „Този стил направи Пловдив Европейска столица на културата през 2019 година”, допълни той и подчерта, че в никой друг град не се води такъв интензивен дебат за градската среда, както в Пловдив.