Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев, ГЕРБ: Общините имат нужда от подкрепа за антиковид мерките им

Иван Тотев, ГЕРБ: Общините имат нужда от подкрепа за антиковид мерките им

Народният представител от ГЕРБ инж. Иван Тотев от парламентарната трибуна поиска подкрепа за общините в действията им срещу ковид-19. Той обоснова и отрицателния си вот на актуализацията на държавния бюджета на първо четене.

„Гласувах против по няколко причини, най-важната от които  е отношението към общините и чисото нула, което видяхме в трансферите към общините“, заяви той и заостри вниманието върху неуважението към Сдружението българските общини, защото с тях не е бил потърсен контакт не е поискано тяхното мнение.

„В министерството сте видели едно добро изпълнение на бюджетите през т.г. на приходите на общнините, но всъщност гледате едни окрупнени показатели, не виждате всяка една община поотделно. Общините са на първа линия и те продължават да вземат мерки, които имат антиковид насоченост“, каза  още Иван Тотев, който два мандата бе кмет на Пловдив.

„Това, което гледате като окрупнени показатели, че приходната част на някои от показателите е добра, това не означава, че общините като цяло са добре. Те имат нужда от подкрепа“, категоричен бе пловдивският депутат от ГЕРБ. Той допълни, че между първо и второ четене на законопроекта трябва да бъдат направени срещи и да се потърси мнението със Сдружението на българските общини.