Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев, ГЕРБ: Единствено ГЕРБ не отстъпи от предизборните си обещания

Иван Тотев, ГЕРБ: Единствено ГЕРБ не отстъпи от предизборните си обещания

„Нашите очаквания са, че ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила в Пловдив на изборите на 11-ти юли”, това заяви пред Радио Пловдив областният координатор на партията и член на Изпълнителната комисия Иван Тотев. Той обясни, че в момента ситуацията в страната е доста по-различна с оглед на това, което се случи в 45-то Народно събрание.

„Доста от митовете, които чувахме през миналата кампания относно ГЕРБ и алтернативите на ГЕРБ, не се състояха и то по един крещящ начин. Видяхме отхвърляне на предизборни обещания още в началото на работата на парламента. Много от митологемите, които се насаждаха през месец март, няма да имат такава електорална тежест”, каза още инж. Иван Тотев.

Той подчерта, че ГЕРБ е единствената партия, която направи всичко възможно да изпълни функциите си в парламента, а именно да предложи правителство. „Когато говорим за ситуацията в страната и това, което се случи в 45-то НС - участието на всяка една партията, на всеки един от народните представители от Пловдив, ние имаме самочувствието да защитаваме и да отстояваме идеите си. Защото само ние от ГЕРБ не помръднахме нито на крачка от предизборните си обещания”, категоричен бе Иван Тотев.

Според него махленското и ниско ниво на говорене в миналия парламент и факта, че той не можа да излъчи правителство, са причина 45-то НС да не бъде давано за пример. Той изрази надежда в следващия парламент да се търсят мостове

„Надявам се на друго представителство, което да видим в следващото НС, което да е резултата от вота на гражданите с оглед оценката им на 45-то Народно събрание”, допълни инж. Тотев и продължи: „Надяваме се и на промяна на мисленето на партиите, които ще бъдат парламентарно представени, тъй като промяната на мисленето и отношението са много важни. Никой избирател не гласува за представител, който да се държи по този начин в парламента или по този тесногръд начин да гледа на управлението на държавата. Всеки един, който е избран и е получил доверието на избирателите,  трябва да се стреми да намира диалог, възможни решения и мостове”.