Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев е новият кмет на Пловдив

Иван Тотев е новият кмет на Пловдив

Иван Тотев е новият кмет на Пловдив, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Данните при 100 % обработени протоколи сочат преднина от 2338 гласа за кандидата на ГЕРБ.

Иван Тотев е новият кмет на Пловдив, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Данните при 100 % обработени протоколи сочат преднина от 2338 гласа за Тотев пред опонента му Славчо Атанасов. Кандидатът на ГЕРБ спечели с гласовете на 70 871 от избирателите, което е 50,84 % пред тези на кандидата на ВМРО-НИЕ, който събра 68 533 гласа, или 49,16%.

"Изключително щастлив съм от постигнатия резултат", заяви Тотев при появяването си в ОИК след края на преброяването, около 1.00 часа. "Преднината ми може да е малка, над 2000 гласа, но този резултат означава много”, каза Тотев."Това означава промяна в управлението на Пловдив, промяна на пътя, по който се развива Пловдив и по-добро бъдеще на Пловдив, заяви Иван Тотев.  Той каза още, че ще бъде кмет на всички пловдивчани. Изводът, който си направих от тези трудни избори е, че човек трябва да вярва до последно, заяви новият кмет на Пловдив Иван Тотев.