Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев даде старт на петия турнир по шахмат за купа „Елеганс”

Иван Тотев даде старт на петия турнир по шахмат за купа „Елеганс”

Областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев откри тази сутрин петия турнир по ускорен шахмат за купа „Елеганс”.

Областният управител и кандидат на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев откри тази сутрин петия турнир по ускорен шахмат за купа „Елеганс”. Радвам се, че отново залата е пълна и това състезание предизвиква голям интерес сред шахматистите не само от Пловдив, но и от цялата страна. Управлението на града е длъжник на шахматистите, нужна е промяна и по-добро бъдеще за тази древна игра, заяви Иван Тотев, с чиято подкрепа се осъществява турнирът.

Организатори на състезанието са шахматен спортен клуб „Тракия” и Клуб „Елеганс” Старейшини – ПП ГЕРБ – Пловдив-град. Участниците играят в 7 кръга по правилника на ФИДЕ при контрола по 15 минути на състезател. Международният съдия Здравко Недев е главен съдия на турнира, а заместник съдия е Боби Доросиев.

Иван Тотев поздрави за рождения ден един от участниците в състезанието – Владимир Вълков,  пожела му здраве и много победи. Той му подари ценна за шахматистите книга, с помощта на която легендата в шаха Тигран Петросян е станал гросмайстор.