Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев даде старт на дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“ в Пловдив

Иван Тотев даде старт на дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“ в Пловдив

Първата копка направиха кметът, изпълнителният директор на фимата-изпълнител "Щрабак" инж. Веселин Господинов, управителят на "В и К" Спартак Николов.

„Коматевско шосе“ скоро ще стане един прекрасен път, който ще ни даде основание  да кажем, че Коматево е вече наистина неразривна част от Пловдив“.

Това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев при старта на дългоочакваната реконструкция на „Коматевско шосе“ в участъка от входа на Коматево до бул. „Александър Стамболийски“.

Компрометираната паважна настилка ще бъде заменена с асфалт, като преди това ще бъде подменен водопроводът, канализацията и подземната инфраструктура, изграден ще бъде газопровод. Проектът предвижда джобове за автобусните спирки, ново осветление, тротоари и велоалея, както и разширение в някои участъци при следващата втора фаза на изпълнение.

„Историята на този много важен проект започна през кандидат-кметската кампания през 2011 г., когато на площада пред читалището с  кандидата ни от ГЕРБ за общински съветник от квартала Георги Василев поехме ангажимента Коматево да придобие друг облик и да изпълним няколко важни неща. Направихме светофара на Околовръстното, обновихме парка, изградихме детски и спортни площадки. Изпълняваме и реконструкцията на Коматевско шосе“, посочи инж. Иван Тотев.

Само година след началото на мандата Община Пловдив имаше готов проект за реконструкцията и готовност да го реализира, ако не беше анти- пловдивската позиция, демонстрирана от правителството на Орешарски, припомни кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

„Изключително удовлетворение е да видя как се материализира нещо, което сме обещали, започнали и сме вложили воля, ум и сърце“, призна инж. Тотев.

С реконструкцията на „Коматевско шосе“ стартира съвместният проект на Община Пловдив и Европейската банка за възстановяване и развитие, който стана възможен благодарение на доброто финансово състояние и висок кредитен рейтинг на общината. В него е включена реконструкцията на паважния участък на бул. „Шести септември“, на бул. „Руски“, както и изграждането на първия от 16 години насам съвсем нов пловдивски булевард „Северен“ между моста на Адата и „Брезовско шосе“.

Затваряне на „Коматевско шосе“ за движение се предвижда след около месец, тъй като дейностите започват в едното платно с временна организация на движение в другото със светофари от двете страни. Първи на обекта ще работят от „В и К“ дружеството.

На символичната първа копка на обекта присъстваха изпълняващият длъжността кмет на Пловдив инж. Димитър Кацарски, народните представители Стефан Дедев, инж. Атанас Ташков и Петър Петров, заместник-областният управител д-р Христо Грудев, всички заместник-кметове на Община Пловдив, кандидатите на ГЕРБ за районни кметове и общински съветници, граждани.

Директорът на фирмата-изпълнител „Щрабаг –България“ АД инж. Веселин Господинов гарантира качествена работа. Срокът за изпълнение на целия проект с ЕБВР е три години.