Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Да не политиканстваме, а да работим за Пловдив

Иван Тотев: Да не политиканстваме, а да работим за Пловдив

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев присъства на публичния отчет на кмета на район „Централен” Райна Петрова.

Добрите резултати от по-малкото политиканстване и повечето работа в полза на Пловдив се усещат в повечето усмивки на  гражданите, констатира кметът инж. Иван Тотев по време на състоялия се днес в препълнената зала „Съединение” на Историческия музей публичен отчет за първата година от мандата на кмета на район „Централен” Райна Петрова.

Създаденият от кмета инж. Тотев политически комфорт се отрази позитивно и върху нашата работа, благодари от своя страна г-жа Петрова.  Негативизмът и отрицателните емоции в предишния мандат се опитваха да пречат на усилията ни да градим, докато сега вече и институциите, и общинските предприятия са наши съмишленици в стремежа ни да си свършим добре работа, допълни тя.

Като една от най-големите си радости през първата година от втория си мандат като районен кмет Райна Петрова посочи открития пет години след направената от предишния кмет Славчо Атанасов първа копка - филиал „Вълшебно детство” към ЦДГ „Перуника”.

Отчетено беше и отличното изпълнение на оптимално подготвената програма за подобрение на пътната инфраструктура. Постарахме се да обхванем не само централните места, а и по-малките вътрешно градски пространства. Целта на всичките ни по-големи и по-малки проекти беше да удовлетворим потребностите на гражданите от различните социални групи, посочи тя.

Следващата година администрацията на „Централен” ще акцентира върху облагородяването на вътрешно блоковите пространства с повече зеленина,  места за отдих и паркоместа.  Планирани са също разширения и създаване на нови групи в детските градини и ясли.

Направихме много проекти и сме готови да ги стартираче още в началото на 2013 г., каза Петрова и конкретизира като един от тях реконструкцията на ул. „Цар Георги Тертер”, която свързва Малката базилика със Стария град.