Вие сте тук: Начало Новини Иван Тотев: Чувствам се горд от постигнатото на Епископската базилика

Иван Тотев: Чувствам се горд от постигнатото на Епископската базилика

„В бъдещата ми работа винаги ще подкрепям  опазване и експонирането на културно-историческото наследство на Пловдив”, това заяви на Епископската базилика на Филипопол инж. Иван Тотев, в чийто първи кметски мандат започна работата по проекта.

„Впечатленията ми надминаха очакванията, обектът е завършен на световно ниво и спокойно може да се конкурира с най-добрите експозиционни места в света. Всичко е реализирано така, както бяхме мислили, до последния детайл. От сега нататък предстои огромната задача за неговото опазване, за да може да служи на хилядолетния Пловдив”, каза още инж. Тотев и допълни: „Нарочно не съм ходил в Базиликата, откакто бях кмет до момента на откриването й, за да мога да видя настъпилата  промяна”.

„Това са моментите, в които виждаш, че взети тежки управленски решения, като затваряне на пътната връзка от  църквата „Света Петка“ към бул. „Цар Борис III Обединител“, се оказват правилни и далновидни и те ме  изпълват с удовлетворение. Благодарение на това Епископската базилика се реализира в цялата ѝ пълнота. Горд съм, че в моите мандати съм взимал смели и отговорни решения, върху които се чертаеше развитието на Пловдив през тези години”, подчерта Иван Тотев и изрази увереност, че екипът, който трябва да стопанисва, управлява и ще се грижи най-добре за Епископската базилика на Филипопол, е от специалистите от ОИ „Старинен Пловдив.

„Чувствам се горд с постигнатото, с това притежание на всички пловдивчани и с нетърпение очаквам откриването на 18 април”, категоричен бе инж. Иван Тотев.