Вие сте тук: Начало Новини Грейнаха светлините на Коледната елха и празничната украса в Пловдив

Грейнаха светлините на Коледната елха и празничната украса в Пловдив

Кметът Иван Тотев: От три години украсяваме живото дръвче, засято в чест на раждането на 300-хилядния жител на Пловдив.

Светлини на Коледната елха в центъра на Пловдив грейнаха, грейна и празничната украса в целия град. Малко след 17.30 часа на 2-ри декември кметът Иван Тотев символично включи осветлението на живата елха в градинката пред общината, а минути след това небето бе озарено от фойерверки.

„И тази година спазваме традицията, чието начало поставихме през 2011-та година, като украсяваме това живо дръвче на площад „Стефан Стамболов“. Тази елха има особена символика за Пловдив и пловдивчани, тъй като е засята през 70-те години на миналия век в чест на раждането на 300-хилядния жител на нашия древен и красив град. Тя е символ на приемствеността и традициите, а втората изкуствена елха и прекрасната украса по центъра и улиците са символ на модерния, динамичен и развиващ се Пловдив“, заяви в приветствието си кмета инж. Иван Тотев.

Той пожела на пловдивчани здраве, весело настроение и светли празници и изказа специални благодарности на Хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“ с диригент Милка Толедова, които сгряха сърцата на публиката със своите прекрасни изпълнения. А великолепните певци, музиканти и танцьори от ансамбъл „Тракия“ превърнаха вечерта в истински празник и на площад „Стефан Стамболов“ се изви кръшно българско хоро.