Вие сте тук: Начало Новини Готови са техническите паспорти на първите 11 блока за саниране в Пловдив

Готови са техническите паспорти на първите 11 блока за саниране в Пловдив

Общо за саниране в Пловдив са възложени 56 блока.

В Община Пловдив вече са получени техническите паспорти на първите 11 жилищни блока, които ще бъдат санирани по Националната програма за енергийна ефективност, съобщи кметът инж. Иван Тотев. Той уточни, че остават още 15 дни, през които фирмите трябва да предадат всички технически паспорти на сградите, кандидатствали по Програмата. Общо за саниране в Пловдив са възложени 56 блока.

След това предстои старт на процедурата по инженеринг за проектиране и изпълнение на дейностите, като в различните блокове тези дейности ще бъдат различни. Всеки един обект е обследван освен за мерки за енергийна ефективност и за конструктивни изменения.

През изминалата седмица от EVN са запознали кмета Иван Тотев и представители на общината с първия пилотен проект в Пловдив, при който вертикалните щрангове за топлофициране са заменени с хоризонтални. Тази система минимизира разходите за общи части.  От електроразпределителното дружество предстои да проведат срещи с етажните собствености на 56-те блока, възложени за саниране, за да ги запознаят с възможностите за промяна на отоплителните системи.