Вие сте тук: Начало Новини ГЕРБ залага на подобряване на материалната база и условията в детските градини и училищата

ГЕРБ залага на подобряване на материалната база и условията в детските градини и училищата

Инвестицията в образованието е най-добрата инвестиция – това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев при представянето на управленската си програма в сектор „Образование”, което се състоя снощи в зала „Съединение” на Историческия музей.

Инвестицията в образованието е най-добрата инвестиция – това заяви кандидатът на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив Иван Тотев при представянето на управленската си програма в сектор „Образование”, което се състоя снощи в зала „Съединение” на Историческия музей. Тя бе представена от кандидатът за кмет Иван Тотев, Райна Петрова и Павлинка Кацарова от листата на ПП ГЕРБ за общински съветници. На дискусията присъстваха директори и преподаватели в детски градини, училища и висши учебни заведения.

Подобряването на материалната база в училищата, изграждане на детски ясли и градини, въвеждане на електронна система за прием в тях са само част от акцентите, заложени в предизборната програма на ГЕРБ. „За нас образованието е комплексна политика. Ние сме я разделили на три подпрограми – детски градини, средно образование и висше образование. В детските градини липсва централизирана система за записване на децата, материалната база е остаряла, а най-важният проблем е липсата на места в яслите и градините, заяви Иван Тотев. В средните училища материалната база също е в лошо състояние. На много места няма спортни салони, сградите се нуждаят от саниране. Досега общината не е показала, че има комуникация с ВУЗ-овете, допълни Тотев.

Сред целите, които ГЕРБ си поставя в образованието, са изработване на механизъм за поетапно въвеждане на делегирани бюджети в детските градини, допълнително обучение на ръководния персонал, дейности за обучение в помощ на родителите, благоустрояване на детски площадки, изграждане на физкултурни салони и плувни басейни.

За подобряване на комуникацията с висшите училища ще бъдат разработени стажантски програми, заложено е създаването на единен портал за висшето образование в Пловдив, включващ всички учебни заведения.