Вие сте тук: Начало Новини ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Пловдив с молебен

ГЕРБ-СДС откри предизборната си кампания в Пловдив с молебен

Тръгваме към вота със смирение. Откриваме кампанията в деня на Свети Лука Лечителя с много разум и надежда България да бъде излекувана от хаоса, в който се намира, и от тази арогантност, която се лее навсякъде. Това заяви областният координатор на ГЕРБ в Пловдив и член на Изпълнителната комисия на партията инж. Иван Тотев при откриването на предизборната кампания на коалицията ГЕРБ-СДС с църковен молебен. По думите му това, което се случва в момента, не е добро за страната. „Ние сме национално отговорна партия и смятаме, че трябва да бъдат градени мостове и да търсим пътища между всички видимо непримирими субекти. Трябва да се спре това чувство на незнание какво ще се случи в утрешния ден, защото несигурността буди страх, а страхът е чувство, което не дава възможност да бъдеш позитивен и да погледнеш в утрешния ден с надежда. Ние искаме да има надежда!", категоричен бе Тотев.

На службата в митрополитския храм „Света Марина” присъстваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, председателят на Общинския съвет Александър Държиков, общински съветници, районни кметове, както и водачът на листата на ГЕРБ в Пловдивска област Дани Каназирева.

„Обичайте народа си, както църквата го обича. Когато той усети обичта ви, ще възроди в себе си надеждата, а надеждата ще му даде вяра, че е способен да направи чудеса - вярата, която планини повдига" – с тези думи Н. В. Пр. Пловдивският митрополит Николай се обърна към кандидатите за народни представители от ГЕРБ в Пловдив. Той отслужи  молебен за здраве и благополучие в митрополитския храм „Света Марина” и благослови присъстващите в черквата.

Преди молебена кандидатите за народни представители от 16-ти МИР Пловдив-град се събраха на стълбите на "Каменица" за обща снимка пред логото „ЗАЕДНО”.

На изборите на 11-ти юли ГЕРБ е с номер 5 в интегралната бюлетина.