Вие сте тук: Начало Новини Финансова подкрепа и социален асистент за пловдивските тризнаци

Финансова подкрепа и социален асистент за пловдивските тризнаци

По предложение на кмета Иван Тотев, Пловдив стана първият български град със специално внимание към родените в него тризнаци.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев връчи чек в размер на 5 хиляди лева на Недялка и Костадин Топорови - родителите на първите тризнаци, родени в града след приемането на нормативните промени за подпомагането на семейства с тризнаци.

По време на церемонията в заседателната зала на общината  Инж. Тотев поздрави бащата, който е военнослужещ, и благодари на медиците от МБАЛ „Пловдив“, където се родиха малките Дария, Даная и Анелия, за оказаната, подкрепа, внимание и грижи.

През последните 4 години Пловдив бележи положителен прираст на населението, а според актуалните статистически данни, през 2014 г. жителите му са се увеличили с 526 души, което го поставя на второ място след София. Това означава, че нашият град става все по-добро място за живеене, коментира инж. Тотев.

Пловдив стана първият български град със специално внимание към родените в него тризнаци, след като на свое заседание на 19. 03. 2015 г.  Общинският съвет с мнозинство прие предложението на кмета инж. Иван Тотев за отпускане на 5000 лв. еднократна помощ и социален асистент на заплата от общинския бюджет, който да е в помощ на семейството до навършването на 2-годишна възраст на децата.

Костадин Топоров изрази своята благодарност за оказаната подкрепа и отправи пожелание и другите български общини да последват примера на Пловдив.

Семейството на първите за годината тризнаци живее в район „Тракия“ и има още една дъщеря - 11-годишната Теодора.

През юни се очаква в Пловдив отново да се родят тризнаци.