Вие сте тук: Начало Новини Ева Паунова и Иван Тотев се срещнаха с IT компании в Пловдив

Ева Паунова и Иван Тотев се срещнаха с IT компании в Пловдив

Бъдещето на Пловдив е да се развива в сферата на иновациите, а плановете на ЕС са да инвестира именно в този сектор.

Представителна група от IT и аутсорсинг компаниите в Пловдив предстои да посети Европейския парламент в Брюксел, за да презентира бъдещото развитие на града като една от най-добрите дестинации за иновационния бизнес.

Това стана ясно по време на първата за Пловдив бизнес-закуска с хора от IT и аутсорсинг сектора по покана на кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив за втори мандат инж. Иван Тотев и евродепутата от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова.

Според инж. Тотев в дните преди балотажа е особено важно да се направи равносметка на случилото се през мандата и да се начертае пътната карта за следващите години.

„За нас този сектор е много важен. Наред с избора на Пловдив за културна столица на Европа, Европейски град на спорта и други международни и национални признания, това е едно от най-големите постижения, които отчитам през мандата. Имиджът на града, който го свързва с  IT индустрията, привлича все повече млади хора“, посочи Иван Тотев, който е компютърен инженер.

„През последните две години заедно с вас станахме съучредители на два клъстeра, единият от които е специално фокусиран и дори получи европейско финансиране“, отбеляза кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив. По думите му след положените базови условия неслучайно вече все по-често се говори за изграждането на А-клас сгради и офиси. Към момента в общината има поне 4-5 проекта на различен етап на развитие. Скоро престои да стартира реалното строителство на първата подобна сграда.

Членът на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ Ева Паунова гарантира пълната подкрепа за развитието на бизнеса.

„Пловдив е много добро място за хора като вас, които искат да разрастват своя бизнес, но да го правят по иновативен начин. Бъдещето на Пловдив е да се развива в сферата на иновациите, а плановете на Европейския съюз са да инвестира именно във високо скоростни индустрии и иновации, защото това е пътят за достигането на по-висок растеж не само в България, а и в Евросъюза.  Първото най-важното условие за развитие на вашите компании е подкрепата в населеното място, в което се намират, компетентността на хората, с които комуникирате в общината и екипа, който работи там . Иван Тотев и всички евродепутати от ГЕРБ, които го подкрепяме за втори кметски мандат, имаме добра връзка с Европейската комисия, за бъдат чути нашите идеи. Тази индустрия е много важна за развитието на Пловдив“, подчерта Ева Паунова.

Според представителите на IT и аутсорсинг индустрията важните неща, които трябва да продължат да се случват в града, е подкрепата за образованието, инфраструктурата и иновационната предприемаческа система.