Вие сте тук: Начало Новини Дорис Пак прие поканата на кмета Иван Тотев да бъде гост на откриването на Европейска столица на културата 2019

Дорис Пак прие поканата на кмета Иван Тотев да бъде гост на откриването на Европейска столица на културата 2019

Председателят на ЕНП – Жени Дорис Пак прие поканата на кмета на Пловдив инж. Иван Тотев да присъства на откриващото събитие на Европейска столица на културата на 12-ти януари 2019-та година. Двамата проведоха двустранна среща в Хелзинки, Финландия, където са делегати на конгреса на Европейската народна партия.

При последното си посещение в Пловдив през пролетта на 2017-та останах възхитена от  това, което сте направили в града само за пет години. Възхитена съм от Пловдив още от първото си посещение през 2012 година в качеството ми на председател на Комисията по култура, образование и медии в Европейския парламент, сподели Дорис  Пак в разговора си с кмета Иван Тотев. Тя подчерта, че с интерес следи всичко, което се случва в града, как върви подготовката за домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата.

Само след  два дни председателят организацията на жените в Европейската народна партия Дорис Пак и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев ще бъдат сред участниците в инициативата „Градове за Европа“ в Берлин. Те ще присъстват и на годишното събитие „Речта за състоянието на Европа“, както и в Европейската конференция „Отдадени на Европа“.