Вие сте тук: Начало Новини До края на септември се очаква да започне реконструкцията на Коматевско шосе

До края на септември се очаква да започне реконструкцията на Коматевско шосе

Европейската банка за възстановяване и развитие стартира избора на изпълнител на четири изключително важни за Пловдив проекти.

Европейската банка за възстановяване и развитие е обявила набирането на предложения за избор на изпълнител на четири изключително важни за Пловдив проекти – Коматевско шосе, бул. „Северен”, бул. „Руски”, бул. „Шести септември”.  Това съобщи кметът инж. Иван Тотев и допълни: „Надяваме се след 40-тина дни да имаме избран изпълнител и към средата на месец септември да започнем поетапно работата, като може би първият обект, с който ще започнем работа е пълната реконструкция на Коматевско шосе“. Пътят ще бъде напълно затворен за движение и за това много внимателно трябва да се направи организацията за движението, особено за футболните мачове на "Ботев" на стадиона в Коматево, обясни кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Със средствата в размер на 14.2 милиона евро от ЕВБР ще бъдат изпълнени четири много важни инфраструктурни обекти в Пловдив – Коматевско шосе – основен път за квартал Коматево и Родопската яка с изключително интензивен трафик; един от най-натоварените булеварди в града бул. „Руски“ в отсечката от Централна жп гара до бул. „Шести септември”; бул. „Шести септември“ от Цариградско шосе до колелото на бул. „Източен”– част от републиканската пътна мрежа, много важна част в концепцията на общината за скоростно преминаване изток –запад; както и изграждането на един изключително важен булевард „Северен“ с огромно значение на бизнеса, който свързва града с една натоварените търговски зони – булевард „Брезовско шосе“.

Във всички проекти е включена нова канализация, цялостна подмяна на подземната инфраструктура, изцяло нови пътни легла. Срокът за изпълнение на целият проект е три години.