Вие сте тук: Начало Новини Директор и кмет биха първия звънец в Езикова гимназия „Иван Вазов“

Директор и кмет биха първия звънец в Езикова гимназия „Иван Вазов“

6 езика се преподават в елитното училище, чийто праг за първи път престъпват осем паралелки осмокласници.

Директорът на Езикова гимназия „Иван Вазов" Мариана Димитрова и кметът на Пловдив инж. Иван Тотев биха първия звънец за новата учебна година в елитното училище.

На празника присъстваха още кметът на район „Северен“ Ральо Ралев, почетните консули на Германия - д-р Мариана Чолакова, на Франция - Фани Брадинска, на Италия - Джузепе ди Франческо, първия секретар на руското посолство Роберт Шестаков, директора на Дома на Москва в София Борис Громов и представител Руския колтурно-информационен център.

"Вече 22 години заставам пред всички ви, за да споделя с вас най-вълнуващите мигове от живота си. Тези на всяко ново начало, измерено с една учебна година. И всеки път вълнението ми е все същото – най-хубавото, най-изгарящото. И пиша слово след слово. И разбирам, че тук рутината няма място. Потънала в размисли, преосмислям живота си, гледам хилядите пътища пред мен и откривам истината в една-единствена дума – призванието. Призванието да посветиш живота си на най-красивото на този свят - децата", заяви в емоционалното си приветствие директорът на ЕГ „Иван Вазов“ Мариана Димитрова.

„Със записването ви в това учебно заведение вие, скъпи ученици, сте стъпили на една магистрала, която дава конкурентни предимства; магистрала, която може да ви отведе много по-бързо до вашите мечти и развитие, но ако не внимавате, може да се спрете и в аварийната лента. За мен като кмет на Пловдив е много важно след завършването ви да намерите своето бъдеще в нашия град“, заяви кметът инж. Иван Тотев и пожела на учениците да следват мечтите си и да не се отказват дори и в най-трудните моменти.

5 западни и руски език се преподават в ЕГ „Иван Вазов“. Всеки от тях прозвуча чрез приветствени слова, произнесени от ученици. Елитното училище откри новата учебна година с 8 паралелки осмокласници, с нова Многофункционална спортна площадка, изградена с помощта на Община Пловдив, както и с модерен методически кабинет за обучение по руски език, оборудван с помощта на посолството на Руската федерация.

Възпитаниците на езиковата гимназия бяха подготвили истински спектакъл и заслужено обраха аплодисментите на всички присъстващи.