Вие сте тук: Начало Новини Димитър Кацарски е първият заместник-кмет в екипа на Иван Тотев

Димитър Кацарски е първият заместник-кмет в екипа на Иван Тотев

Димитър Кацарски е първият заместник в екипа на новия кмет на Пловдив инж. Иван Тотев. Той поема ресора "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции".

Димитър Кацарски е първият заместник в екипа на новия кмет на Пловдив инж. Иван Тотев. Той поема ресора "Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции".

Кметът Иван Тотев заяви, че при предишните мандати критиките към този ресор са били най-много и лошото му управление е давало повод за атаки към кмета на Пловдив, който и да е той.

Иван Тотев заяви, че подготовката на инж. Кацарски като човек, който ще поеме „Общинска собственост и градоустройство”, е започнала още през 2009-та година, когато оглавява  Регионалната дирекция „Национален строителен контрол” - сектор Пловдив.

„За нас бе много важно човекът, който поема този ресор да има опит точно в него, да бъде човек, който знае какво означава ЗУТ, какво пише в този закон, човек, който знае как се прилага този закон” – каза още Иван Тотев. Той изрази задоволството си, че представя подготвен специалист, който е работил с общинската администрация от страна на държавното управление. Кацарски познава голяма част от служителите в община Пловдив, знае какви са задълженията на Община Пловдив, знае какво Община Пловдив е направила или не е направила в този ресор. Той участваше в създаването на предизборната програма на ГЕРБ. Осем месеца ние създавахме програмата си в сферата на градоустройството и общинската собственост и инж. Кацарски бе ръководител на работната група. Изключително добре е запознат с този ресор”, подчерта кметът Иван Тотев.

Димитър Кацарски по образование е инженер - конструктор „Промишлено и гражданско строителство”. От две години е началник сектор на РДНСК – Пловдив. Завършил е Строителния техникум, специалност „Геодезия и картография”, а след това Висше народно военно-строително училище „Ген. Благой Иванов”.

„Извършвал съм няколко проверки относно състоянието на строителния процес в Община Пловдив. Считам, че съм запознат с това как той тече, къде точно са проблемите в него и как тези проблеми могат да намерят решение в кратки срокове. Най-важното, което считам, че трябва да се промени, е скоростта, с която се движат проектите и факта, че към настоящия момент градът ни бе забранен за иновативен бизнес. Това изисква едно бързо решение и в тази посока ще бъдат насочени всички наши по-нататъшни усилия. По отношение на общинската собственост заявихме в нашата програма, че ще се стремим в края на мандата тя да бъде увеличена, а не намалена”, категоричен бе заместник-кметът по общинска собственост и градоустройство инж. Димитър Кацарски.