Вие сте тук: Начало Новини Дежурни патрули ще пазят парковете

Дежурни патрули ще пазят парковете

Патрули започват редовни дежурства в парковете, сред които Бунарджика и Братската могила, още от тази събота и неделя.

Това заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев след като заедно с директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Тодор Чонов подписаха днес договор за работата на Общинска полиция.

За да гарантираме по-добър обществен ред в града, през моя мандат ще задълбочаваме сътрудничеството с органите на МВР, подчерта инж. Тотев.

Ще съдействаме на общината с добре обучени полицаи при охраната и сигурността на обществени инициативи, концерти и други масови прояви, отбеляза старши комисар Чонов.

Сред приоритетните дейности по договора са и осигуряването на безопасността на движението, налагане на глоби, санкциониране на каруци и проститутки, съдействие на районните кметове и Общинския инспекторат, тъй като полицаите имат повече правомощия в сравнение с охранителите, изреди той.

Междувременно кметът е наредил на заместника си Розалин Петков да направи опис на всички наложени глоби и санкции. Очаквайте в следващия месец – месец и половина тяхното увеличение, предупреди той. Нужна е по-голяма отговорност и съответно по-големи наказания, тъй като общественият ред трябва да бъде спазван първо от гражданите, за да има по-малко работа полицията, допълни инж. Тотев.