Вие сте тук: Начало Новини Четвъртък пазара е готов, отваря през септември

Четвъртък пазара е готов, отваря през септември

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев предаде готовото съоръжение на директора на ОП „Общински пазари” Минко Минков.

Максимален комфорт и за търговците, и за посетителите ще предлага обновеният Четвъртък пазар, увери кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, който днес предаде готовото съоръжение на директора на ОП „Общински пазари” Минко Минков.

С паркоместа в подземния гараж и асансьор ще разполагат търговците, а посетителите – с кътове със зеленина и пейки за отдих, създадени са добри условия и за хората с увреждания, изброи кметът. Паркоместа за клиентите са обособени от западната страна на пазара, а улиците наоколо се изваждат от Синята зона.

Един от големите проблеми, наследени от предишното управление, беше Четвъртък пазара. Когато в началото на годината предложихме вариант за завършването му, се чуха гласове как това няма да се случи. Дори когато в края на юни  рестартирахме обекта, все още имаше хора, които не вярваха, припомни инж. Тотев.

Върху изпълнения до момента проект има какво още да се надгражда. От днес нататък ще бъдат описани допълнителни дейности, които ще бъдат извършени, за да подобрят вида на площада – озеленяване, монтиране на информационни осветителни тела и др.

В началото на септември се очаква Четвъртък пазарът в Пловдив да заработи.