Вие сте тук: Начало Новини "Червената шапчица" отвори нов филиал за 80 деца

"Червената шапчица" отвори нов филиал за 80 деца

Четири нови групи във филиала на ЦДГ „Червената шапчица” в район „Тракия” откри днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Това е първият публичен ангажимент на новото управление, който бе реализиран в рамките само на три месеца, подчерта инж. Тотев. Вместо да се възлагат обществени поръчки и да се губи време в евентуални обжалвания, ремонтът беше извършен от Общинско предприятие „Жилфонд”, което  доведе до съкращаването на сроковете и реализиране на икономии.

80 деца от списъците с чакащите от набор 2008-ми и 2009-и, които навършват 3 години, за първи път тръгват на детска градина. Готова е още една група, но тя ще заработи през септември, тъй като в момента няма кандидати за нея, отбеляза директорката на градината Тинка Бодурова.

Общината със собствени усилия направи нещо хубаво, евтино и функционално, коментира кметът инж. Иван Тотев. С увеличения си капацитет общинското предприятие ще поеме ремонтите във всички ясли и детски градини. Около 4 млн. лв. в тазгодишния бюджет, който ще бъде приет на общинската сесия на 16 февруари, се предвиждат за реконструкции за градини и ясли.

Тази година започва довършването на филиала на ЦДГ „Перуника” на ул. „Лъджене” в район „Централен”, чиято първа копка беше направена още в самото начало на предишния мандат, но почти дотам си и остана. Ще стартира изпълнението на готовия проект за разширението на ОДЗ „Космонавт” в „Северен”, 2,8 млн. лв. са спечелени по проект за детски ясли и млечна кухня на ул. „Вратцата” 4 в „Източен”. Кметът на „Южен” доц. Павлинка Кацарова готви проекта за нова детска градина в района, чието строителство също се предвижда да започне тази година, разказа инж. Тотев. През следващите четири години ще решим проблема с недостига на места в детските градини и ясли, гарантира той.

„Слънчевите цветенца” – децата от новата градина, пяха весели песнички и танцуваха.