Вие сте тук: Начало Новини Бунарджика с обновена централна алея

Бунарджика с обновена централна алея

Направена е велоалея, изградено е осветление, поставени са пейки и кошчета за отпадъци. Облагородяването на района продължава.

Обновена изцяло е централната алея на Бунарджика. 4000 кв. м бяха преасфалтирани с най-висококачествения и подходящ за целта асфалт.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, по чието предложение Общинският съвет отпусна 40 хил. лв. за обновление на любимото на много пловдивчани място, и кметът на район „Централен“ Райна Петрова днес символично откриха ремонтираната алеята.

Направена е велоалея, изградено е осветление, поставени са пейки и кошчета за отпадъци, пред Летния театър предстои да се оформи красиво пространство с щампован цветен бетон. Нова детска площадка вече е в действие, до края на годината ще има още една, съобразена с най-високите европейски стандарти.

Повдигнахме и всички бордюри около алеята, като запазихме техния автентичен стил, отбеляза г-жа Петрова.

В този мандат полагаме изключителни грижи за зелената система на Пловдив, подчерта инж. Тотев. Освен Бунарджика, облагородяваме и другите тепета. Със съвместните усилия на двете  общински предприятия „Градини и паркове“ и „Чистота“ към по-добро променихме Дановия хълм. В момента премахваме паразитната растителност там, подготвяме терена за засаждане на подходящи дървесни видове наесен, посочи кметът.

1500 дървета – червен дъб, явор, чинар, акация и други местни видове са засадени през април и май от ОП „Градини и паркове“. Наесен ще бъдат засадени още най-малко 2000 дървета.