Вие сте тук: Начало Новини БСП-социолози: Кой ще излезе срещу Тотев на кметския балотаж?

БСП-социолози: Кой ще излезе срещу Тотев на кметския балотаж?

Кой ще излезе срещу Иван Тотев на балотажа за кмет? Славчо Атанасов или Георги Търновалийски? Това е най-вълнуващият пловдивското БСП в момента въпрос. "След като кандидатът на ГЕРБ вече е ясен, няма никакво съмнение, че Тотев е основният претендент за кметското място на предстоящите местни избори", прогнозира директорът на социологическата агенция TIS Reasarch Валентина Тодорова след анализа на поръчано от БСП-Пловдив проучване на електоралните нагласи три месеца преди вота.

 

Въпреки голямата си разпознаваемост, Славчо Атанасов със сигурност няма да спечели на първи тур, дори е много възможно до балотажа да достигне като съперник на Тотев не той, а кандидатът на БСП Георги Търновалийски, анализира рузултатите от представителното социологическо изследване сред 912 пловдивчани тя.

"След като имената на кандидат-кметовете вече са ясни, има консолидация на политическите сили около своите. Макар че всеки трети пловдивчанин да заявява, че ще гласува за личност, очаквам партиен вот", уточни Тодорова.

Кандидат-кметът Иван Тотев няма намерение да се преекспонира в публичното пространство, както това правят някои негови опоненти, но целта на ГЕРБ е победа на първи тур, за да не се налага търсене на подкрепа от други политически сили, чиито амбиции са да заемат някаква власт.