Вие сте тук: Начало Новини Благоустрояват и зоната около Баня „Старинна”

Благоустрояват и зоната около Баня „Старинна”

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев обяви началото на реконструкцията.

Започва промяна на настилките и тревните пощи около Баня „Старинна”.  Стойността на проекта, в който са включени и входовете на подлеза, е 50 хил. лв. Инвестициите по обекта ще продължат с изграждане на художествено осветление като на Римския стадион, така че Центърът за съвременно изкуство, който е сред най-добрите в страната, да стане още по-привлекателно място, подчерта инж. Тотев. Предвиждат са около 50-60 хил. лева и за реконструкция на покрива.

С благоустрояването на зоната около Баня „Старинна” се поставя началото на големия проект на общината, който ще бъде реализиран в рамките на две години с бюджетно финансиране – реконструкция на тротоарни настилки в Пловдив и преминаването от улични към пешеходни зони в централната градска част.

От бюджета за тази година са заделени 450 хилв. лв., а със свое решение Общинския съвет отпусна за 2014 г. 2,5 млн. лв., така че общата стойност на проекта е близо 3 млн. лв.

За тази година са предвидени още стартът на ул. „Преслав” и пространството до паметника на Йосиф Шнитер. Зоната около аптека „Марица” също е включена сред мащабните дейности догодина.

В целия град предстои благоустрояване на тротоарите, като конкретните места ще бъдат посочвани от районните кметове.