Вие сте тук: Начало Новини Без нито един глас "против" приеха предложение на кмета Иван Тотев за летището

Без нито един глас "против" приеха предложение на кмета Иван Тотев за летището

След повече от едночасови разгорещени дебати общинските съветници решиха да бъде отпусната втората вноска на Община Пловдив за фонда за развитие на летището.

След повече от едночасови разгорещени дебати общинските съветници гласуваха с 39 гласа „за” и 5 „въздържали се” предложението на кмета инж. Иван Тотев да бъде отпусната втората вноска на Община Пловдив в размер на 190 хиляди лева за фонда за развитие на летище "Пловдив".

Кметът обясни, че сумата се формира според броя на жителите на общината по данни на ГРАО, а ползата от участие във фонда е рекламата на Пловдив. „Това, че досега управлението на града не се е възползвало от тази възможност, е друг въпрос”, коментира Тотев.

Понеже кметът е представител на Община Пловдив, а сега това съм аз, се ангажирам  да ви изнеса подробен доклад какво точно ще свърши сдружението с тези пари. А какво е станало досега, можете да попитате досегашния кмет Славчо Атанасов - той не е бил нито веднъж на заседание на фонда, припомни Иван Тотев и обеща пълна прозрачност.

Изпълнителният директор на аеропорта Дойчин Ангелов обясни, че ако не се внесат парите, ще спрат полетите на нискотарифната компания Райън еър.

Средствата за вноската са от перо „Туризъм”, те не могат да бъдат изразходвани до края на тази година и за това се вземат от там, обясни вносителят на предложението – кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Видео към новината може да видите тук: Одобриха парите за летище Пловдив