Вие сте тук: Начало Новини Архитект Илко Николов е предложението на ГЕРБ за председател на Общинския съвет

Архитект Илко Николов е предложението на ГЕРБ за председател на Общинския съвет

Архитект Илко Николов е предложението на ГЕРБ за председател на Общинския съвет. Това обяви новоизбраният кмет на Пловдив инж. Иван Тотев.

Архитект Илко Николов е предложението на ГЕРБ за председател на Общинския съвет. Това обяви новоизбраният кмет на Пловдив инж. Иван Тотев и допълни: „За нас бе много важно да предложим фигура, която е консенсусна и която се вписва в нашата визия за управление на Пловдив; фигура, която се идентифицира с нашата Програма за управление и която може да обедини Общинския съвет.”

Тотев допълни, че кандидатурата на арх. Николов е една изключително консенсусна кандидатура и призова да бъде подкрепена от всички партии в местния парламент.

Илко Николов е представител на Синята коалиция, но дори не е партиен член, така че по-консенсусна фигура в този Общински съвет аз не виждам, заяви новият кмет на Пловдив.

В момента в ход са консултации за по-голямата част от кметове на райони, но със сигурност на Общинския съвет ще бъдат предложени за кмет на район „Централен” Райна Петрова, а за кмет на район „Източен” – Петър Петров.