Вие сте тук: Начало Новини Античният театър с художествено осветление и още по-привлекателен

Античният театър с художествено осветление и още по-привлекателен

Приключи вторият етап от реконструкцията на емблематичния за Пловдив обект по програма "Красива България".

С  инвестираните през последните две години над 400 хил. лв. по програмата „Красива България” Амфитеатърът стана още по-привлекателен, коментираха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Двамата лично провериха свършеното по втория етап на проекта – художественото и сценично осветление, гримьорните и второто ниво от сцената.

Изпълнителният директор на Агенцията на хората с увреждания Минчо Коралски използва монтираната по време на първия етап от реконструкцията рампа за трудноподвижни хора. Благодарим на общината и на министерството за подкрепата, която получаваме за разумен достъп при универсалния дизайн на този прекрасен културен обект, подчерта той.

Прекрасно е станало, много съм доволен, не спести комплиментите си министър Младенов и съобщи, че програмата за следващата година е вече отворена и по нея може да се кандидатства с проекти до 28 януари 2013 г.

Античният театър е много важен за духовността на Пловдив и самочувствието на нас, неговите граждани, каза инж. Тотев. Той изрази готовността на общината за участие със следващия проект по „Красива България”. Между 200 и 300 хил. лв. са необходими за следващия етап от реконструкцията и реставрацията на къщата „Клианти” в Стария град, която започна преди години със средства на японското правителство, но остана недовършена. Община Пловдив подготвя кандидатстване по програмата и със социален проект, уточни кметът.