Вие сте тук: Начало Новини Античният стадион на Филипопол - избор на публиката в конкурса "Сграда на годината" 2014

Античният стадион на Филипопол - избор на публиката в конкурса "Сграда на годината" 2014

Римският стадион получи две отличия в конкурса, в който участваха 77 проекта.

Две отличия за Античен стадион на Филипопол получи община Пловдив в конкурса „Сграда на годината“ 2014. Едната е специална награда за ревитализация на археологическата културна ценност и повишаване качеството на градската среда в историческия център на Пловдив.

Античният стадион на Филипопол спечели и наградата на публиката - Сграда на годината 2014. В онлайн гласуването - от общо подадени 12 427 гласа за 77-те сгради-участници, за Античния стадион на Филипопол са гласували 3 623.

За 13-и пореден път конкурсът „Сграда на годината“ направи преглед на най-хубавите сгради на България през изтичащата година. Конкурсът се проведе под патронажа на МРРБ със съдействието на браншовите организации в архитектурата, инвестиционното проектиране и строителството. В него участваха 77 новоизградени или реконструирани публични и частни проекта, завършени през 2014 г., те бяха оценени от жури от 27 водещи експерти и представители на бизнеса и културата с председател Деница Николова, зам.-министър на регионалното развитие. Отличените сгради бяха обявени на галацеремония на 10 декември, а престижните статуетки на скулптора Петко Москов бяха представени днес на пресконференция в община Пловдив от кмета инж. Иван Тотев пред представители на медиите.