Вие сте тук: Начало Новини Андрей Ковачев: Иван Тотев е изборът за европейско развитие на Пловдив

Андрей Ковачев: Иван Тотев е изборът за европейско развитие на Пловдив

Това написа представителят на Европейския парламент от ЕНП/ГЕРБ в официалната си интернет страница.

Управлението на гр. Пловдив през последните четири години е отличен пример за местна власт, в която желанието за развитие и високия професионализъм се превръщат във видими резултати. Успешното реализиране на проекти по различни европейски програми подобряват и модернизират града, давайки перспектива и възможност за развитие на младите хора.

Умелият подбор на управленски екип и неговата последователност в работата донесоха на гр. Пловдив високо международно признание. През 2014-та година градът на тепетата бе първият български град, който се включи в надпреварата и успя да спечели приза Европейски град на спорта. Дългогодишните традиции, многото пловдивчани - европейски и световни шампиони, както и сериозната инвестиция в спортна инфраструктура са издигнали спорта в град Пловдив на високо ниво и повишават неговата видимост като спортно средище в европейски мащаб.

В условията на изключително силна конкуренция, администрацията на инж. Тотев в сътрудничество с културните дейци и най-вече с гражданите на Пловдив успя да се пребори за престижната титла Европейска столица на културата 2019 – шанс за цяла България да излезе на преден план на културната карта на Европа. Целта на този проект е не просто инвестиции в култура, но и в иновации, които променят облика на града за години напред. Удачен пример в тази посока е кв. „Капана“ - първият арт квартал в страната, който вече се радва на широка популярност, особено сред младите хора.

Мога да ви уверя, че България се ползва със силна подкрепа от Европейската комисия. Усилията на премиера Борисов и цялото правителство спечелиха доверието на Европа. Когато европейските институции, централната власт, кметът, районните кметове, общинските съветници и гражданите гледат в една посока, резултатът не закъснява и е видим за всички. Пловдив е град с много потенциал, който Иван Тотев съумява да разкрива. Благодарение на десетките нови строителни обекти и умело облагородената градска среда, Пловдив се превърна в модерен европейски град, който заслужено все по-често се отбелязва позитивно в популярни международни медии и отношението към него се промени съществено.

Вярвам, че Пловдив ще бъде все така проспериращ, защото познавам отблизо начина на работа на досегашния кмет и безпогрешния му усет при избор на екип. Тези хора вече са заслужили доверието на гражданите и съм убеден, че пловдивчани ще потвърдят своя избор за европейско развитие на техния град.