Вие сте тук: Начало Новини 3000 квадратни метра нови тротоари изградиха в квартал „Чайка“

3000 квадратни метра нови тротоари изградиха в квартал „Чайка“

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район "Източен" Петър Петров символично прерязаха лентата на обекта.

3000 квадратни метра нови тротоари бяха изградени в квартал „Чайка“ в пловдивския район „Източен“. Днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и районният кмет Петър Петров символично отрязаха лентата на обекта.

В началото на мандата заявихме позиция, че ще решаваме проблемите кардинално, а не на парче. Микрорайон „Чайка“ е пример за реализирането на тези наши намерения, заяви кметът на Пловдив инж. Иван Тотев. Преди няколко години тук започнахме с асфалтовите настилки и пътищата. Сега районната администрация обнови тротоарите, така че през следващите 3-4 години повече да няма нужда да се работи в този квартал и той да бъде един от кварталите с образцова инфраструктура в града, допълни инж. Тотев.

Този квартал има перфектен парк с детска площадка и фитнес на открито, преасфалтирани улици, нови тротоари, улично осветление – всичко това се случи в нашето управление само за три години, заяви Петър Петров. Той допълни, че следват заръките на кмета, когато се работи да не е на парче, а да се благоустроява цял район. Много е важно да има приемственост – преди пет години инж. Тотев като кмет на район „Източен“ постави началото на големите промени и големите строителни дейности. Сега ние продължаваме в тази посока, посочи Петър Петров.

Жителите изразиха своето задоволство от свършеното и подчертаха, че 60 години са били принудени да газят кал и да се движат по разбити тротоари.

Инвестицията е за 400 000 лева, като средствата са от наемите на гаражи в район „Източен“.