Вие сте тук: Начало Новини 300 хористи пяха ЗАЕДНО в уникална инициатива в центъра на Пловдив

300 хористи пяха ЗАЕДНО в уникална инициатива в центъра на Пловдив

Кметът Иван Тотев: Поставяме още една тухла в градежа, който ни води към Пловдив - културна столица на Европа през 2019 година

„Благодаря на десетките пловдивчани и гости на града, които подкрепиха инициативата с присъствието си и ЗАЕДНО с 300 хористи от 10 представителни хорови състава в Пловдив се събраха в Деня на Светите Равноапостоли Кирил и Методий и пяха любими български песни“ – това заяви кметът инж. Иван Тотев в приветствието преди началото на безпрецедентната съвместна инициатива.

На стълбите на Каменица на Главната улица в уникалната по своята същност проява „ЗАЕДНО“ прозвучаха българските песни „Върви, народе възродени“, „Питат ли ме дей зората“ и Химнът на Пловдив. Те бяха дирижирани от доайена на хоровото дирижиране проф. Златина Делирадева.

„Голяма благодарност към нея и всички, които се включиха в реализацията на тази идея. Искрено се радвам, че сме тук, на това прекрасно събитие, на това прекрасно място в този прекрасен ден. Всички тук показваме нашата „Заедност” и поставяме още една тухла в градежа, който ни води към Пловдив като културна столица на Европа през 2019 година“ – допълни кметът инж. Иван Тотев.

Хоровете, които участваха са: Пловдивско певческо дружество „Ангел Букорещлиев“, с диригент Цветан Цветков, хор „Детска китка” с диригент Яна Делирадева, Хор на пловдивските момчета и Мъжки хор при хорова школа „Стефка Благоева” с диригент Милка Толедова, Дамски хор „Тримонциум” с диригент Ваня Атанасова, Камерен хор „Иван Спасов” с диригент Гергана Люцканова, хор „Евмолпея” с диригент Рада Славинска, детски хор „Омайниче” с диригент Таня Орманова, както и Народен хор към АМТИИ и Хорът на Ансамбъл „Тракия“.