Вие сте тук: Начало Новини „Тапата” булевард „Руски” става магистрала

„Тапата” булевард „Руски” става магистрала

Движението в участъка няма да бъде спирано по време на строителството. Стойността на реконструкцията е 398 хил. лв. с ДДС.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев даде на 1-ви ноември старт на последния етап от реконструкцията на бул. „Руски” в участъка от „Шести септември” до моста на Герджика.

Коригираме съществуващата сега „тапа”. Освен че създава голямо неудобство и опасност за движението, тя компрометира целия път - от три ленти платното изведнъж се свива в една, отбеляза инж. Тотев и увери, че след завършването на обекта „тапата” ще се превърне в градска магистрала.

Реконструкцията на тази отсечка от булеварда започна преди поне два мандата с тегленето на 50-милионния заем и е сред най-дълго продължилите реконструкции в последните години. Екипът на кмета успя да изглади противоречията със собствениците на частните имоти, които получиха своите обезщетения, и заповедта за отчуждение влезе в сила.

Проектът ще се изпълни като на ул. „Победа” - с две платна с по три ленти. Подменена ще бъде подземната инфраструктура. Неслучайно на старта на обекта присъства управителят на ВиК- Пловдив, Валентин Василев, тъй като за своя сметка дружеството ще изгради водопродни сградни отклонение. При всички предприети от началото на мандата пътни реконструкции работим в пълен синхрон с ВиК, за да се избегне разкопаването при евентуалното строителство на нови сгради, подчерта инж. Тотев.

Асфалтовите пластове са дебелина от 22 до 28 см и са проектирани за тежко движение тип градска магистрала. Ще бъде   изградена разделителна ивица с предпазна ограда, тротоарите ще бъдат възстановени с широчина 3 м и скосявания за удобното предвижване на хора с увреждания и майки с детски колички, предвижда се осветление. Движението в участъка няма да бъде спирано. Стойността на реконструкцията е 398 хил. лв. с ДДС.