Вие сте тук: Начало Новини „Ротари парк“ в „Тракия“ с нова придобивка – модерна детска зона за игра

„Ротари парк“ в „Тракия“ с нова придобивка – модерна детска зона за игра

Нова детска площадка в „Ротари парк“ в „Тракия“ радва децата от района и техните родители. Тя е разделена на три зони - за деца до три, над три и до дванадесет години и място с люлки. Реализирана е с финансовата подкрепа на Община Пловдив, а стойността на обновяването е 43 000 лева.

На откриването на съоръжението днес присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, общински съветници, районни кметове, представители на Ротари  и много гости.

През годините пространството е подобрявано с помощта на ротари клубовете, общината и районната администрация.

В плановете е и обновяване на съществуваща детска площадка в парка, която се намира близо до улица „Цар Симеон“ отново съвместно с ротари клубовете. В проекта са включени изграждането на няколко игрища за игра на тенис, футбол, фитнес на открито.

Всяка година районната администрация извършва залесяване и поддържа зелената система в „Ротари парк“ в много добро състояние със съдействието на служители на ОП „Градини и паркове“.

В близките дни ще бъде готова още една детска площадка в „Тракия“ – до блок 106. Така работата по планираните за тази година детски площадки в района вече приключва.

Администрацията е спечелила проект на стойност 10 000 лева по ПУДООС до блок 292, площадката е обновена и готова за игра на децата.