Вие сте тук: Начало Новини „Академик Бултекс 99“ показа три купи и връчи медал на кмета Иван Тотев

„Академик Бултекс 99“ показа три купи и връчи медал на кмета Иван Тотев

Купата за извоюваното трето място в Балканската лига по баскетбол показа днес отборът на „Академик Бултекс 99“. В заседателната на Община Пловдив състезателите, спортно-техническият екип и ръководството на тима се срещнаха с кмета Иван Тотев и заместник-кмета Георги Титюков.

Бронзовите медали са първите отличия от официална международна надпревара в клубната история на „Академик Бултекс 99“ и първи за последните 30 години за колективните спортове в Пловдив.

Още две купи бяха спечелени от силния международен турнир в Сараево, където отборът на 16-годишните се представи без загуба и спечели първото място, а във възрастовата група на най-малките - 12-годишните, извоюваха трето място. 14-годишни надежди на пловдивския клуб останаха на престижното 6-о място в класирането.

„„Академик Бултекс 99“ е един от най-представителните спортни отбори в Пловдив. Поздравления за постиженията до момента. Радостно е, че победи има и при децата, не само при мъжкия отбор“, заяви кметът Иван Тотев.

Президентът на клуба Васил Врачев благодари за подкрепата на Община Пловдив и като символичен жест връчи медал на кмета Иван Тотев. Той сподели, че за втори път участват в Балканската лига, като миналата година малко точки не са им достигнали да участват във финалната четворка.

Той не пропусна да отбележи добрата подготовка на подрастващите, както и че няколко младежи между 15 и 17 години са привлечени и вече играят в мъжкия отбор.

Спортисти и ръководство си пожелаха още един медал на края на първенството.