Вие сте тук: Начало Новини 2 000 000 пролетни цветя разцъфтяха в Пловдив

2 000 000 пролетни цветя разцъфтяха в Пловдив

По думите на директора на ОП "Градини и паркове" предстои засаждането на най-малко още 2 000 000 цветя, като се предвижда лятното зацветяване да стартира през май.

Близо 2 000 000 пролетни цветя разцъфтяха и вече красят улиците, градините и парковете на Пловдив, съобщиха от ОП „Градини и паркове“.

Повечето от тях бяха засадени в оформените около 1000 цветни фигури из всички райони в града още наесен, а в ранната пролет бяха попълнени липсващите поради обективни или субективни причини бройки.

Разсадът е отгледан в 10-те оранжерии, изградени през последните три и половина години, като в част от тях има дори отопление. По думите на директора на общинското предприятие Стоян Алексиев предстои засаждането на най-малко още 2 000 000 цветя, като се предвижда лятното зацветяване да стартира през май.

Сред пролетните видове доминират теменужките, лалетата, нарцисите, паричките, незабравките, а за лятото се залага на добре виреещите в пловдивски условия различни видове петунии, тагетис, колеус и др.

Само през 2014 г. бяха зацветени и презацветени над 28 декара и затревени и презатревени – 40 декара площи.

Не сме пренебрегнали нито един пловдивски квартал, на повечето места сме изградили поливни системи и се грижим с обич за зелената система на Пловдив, увери Алексиев.