Вие сте тук: Начало Новини 15-метрова жива елха грейна в центъра на Пловдив

15-метрова жива елха грейна в центъра на Пловдив

Кметът на Пловдив Иван Тотев символично запали светлините на коледната елха в центъра на Пловдив и даде старта на празничните тържества в навечерието на Рождество Христово и Нова година.

Кметът на Пловдив Иван Тотев символично запали светлините на коледната елха и украсата на площад „Стефан Стамболов“ в центъра на Пловдив, като по този начин даде старта на празничните тържества в навечерието на Рождество Христово и Нова година.

Тази година се съобразихме с мнението на пловдивчани и решихме да украсим живото дръвче в градинката пред общината, заяви кметът Иван Тотев. Той пожела на всички светли и щастливи празници.

Интересен е фактът, че елхата, която тази година ще радва гражданите със своето сияние, е засадена пред общината през седемдесетте години на миналия век в чест на 300-хилядния жител на Пловдив.

Ритуалът по запалването на празничната украса бе открит с изпълнение на коледни песни от хора на пловдивските момчета „Стефка Благоева“. След като хилядите светлинки грейнаха на площад „Стефан Стамболов“, небето бе озарено от фойерверки, а след танца на децата от ансамбъл „Дилянка“ всички се хванаха на кръшно българско хоро.

На празника присъстваха председателят на Общинския съвет арх. Илко Николов, заместник-кметовете на Община Пловдив, кметовете на район „Централен“ Райна Петрова, на „Източен“ – Петър Петров, на „Тракия“ – Костадин Димитров, както и стотици пловдивчани и гости на красивия ни град.