Вие сте тук: Начало Новини 11 публични регистри в действие

11 публични регистри в действие

Иван Тотев: За две седмици направихме това, което не успяха за четири години.

11 електронни публични регистри за стопанска дейност, наеми на терени, платени паркоместа, рекламно-информационни елементи, домашни кучета и др. официално представи днес кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

В обещания срок изпълнихме ангажиментите, които поехме пред бизнеса и асоциацията на рекламните агенции, надяваме се и те да удържат обещанието си, като изплатят натрупаните около 2,5 мнл. лв. задължения към общината, коментира инж. Тотев.

Чрез новите регистри, публикувани на сайта на общината, човек може дори от Америка да се информира на коя улица какви търговски обекти има и в какви отношения е с тях общината - да се види номерът на договора, датата на сключването му и срокът на действие, обясни кметът.

Чрез специален „горещ” бутон, добавен към регистъра, пловдивчани ще могат да подават сигнали за нередности, свързани с удължено работно време, броя на местата за сервиране на открито, за незаконни билбордове и други рекламни съоръжения.

Това е поредното доказателство, че управлението на ГЕРБ е най-публичното и най-прозрачното досегашно управление в Пловдив. Нещо, което не се случи за четири години, ние го направихме за две седмици, подчерта инж. Тотев.