Вие сте тук: Начало Медии Вежди Рашидов: С областния управител Иван Тотев сме един екип и работим много добре

Вежди Рашидов: С областния управител Иван Тотев сме един екип и работим много добре

"Прекрасна е придобивката на художественото училище "Цанко Лавренов". Прекрасно е и това, че се връщаме в онези години, когато да си художник беше страшно престижно"

"Прекрасна е придобивката на художественото училище "Цанко Лавренов". Прекрасно е и това, че се връщаме в онези години, когато да си художник беше страшно престижно", каза министърът на културата Вежди Рашидов на откриването на новата учебна година в Националната художествена гимназия в Пловдив.

На церемонията присъствах и областният управител Иван Тотев. Припомняме, че тази година възпитаниците на художественото училище посрещат учебната 2011-2012-та година в новата сграда на учебното заведение.

Вежди Рашидов беше категоричен, че явно със сегашното управление на държавата отново се връща дискусията за "голямата кавалерия" на българската култура, а именно проведените вече дискусии за театрите, за киното, за художниците.

"Предстои и дебата за българското кино и все повече чалгата да отмине като мода, за да се върне "тежката кавалерия" на българската духовност", каза още министърът.

На церемонията Рашидов даде ясно да се разбере, че сегашното управление на държавата работи много активно в тази насока.

"Ние не само обещаваме, а и изпълняваме. С областния управител Иван Тотев, като държавни мъже, сме един екип и работим много добре. Това е хубавото, аз да не съм от партия, но да съм министър на тази партия, а той да е, но това да не ни пречи да работим изключително ефективно", завърши министърът на културата.

Източник: http://news.plovdiv24.bg/287632.html