Вие сте тук: Начало Медии Стефан Дедев: Славчо Атанасов олицетворява тройната коалиция

Стефан Дедев: Славчо Атанасов олицетворява тройната коалиция

За нас Славчо Атанасов е представител на тройната коалиция - БСП, ДПС, НДСВ. Той е левият кандидат и от социологиите все по-ясно се вижда, че се ползва с подкрепата на електоралния потенциал на БСП

- Г-н Дедев, няколко дни преди изборите на 23-ти октомври кой е основният опонент на ГЕРБ в Пловдив?

Както нееднократно сме казвали, основният ни опонент е статуквото в Пловдив, което се олицетворява от фигурата на бившия кмет Славчо Атанасов. И това се вижда все по-ясно с всеки изминал ден - с подкрепата, която Атанасов получи от НДСВ, с подкрепата, която винаги е имал от БСП, с подкрепата, която се надява да получи от ДПС при евентуален балотаж той е типичен представител на тройната коалиция, която доведе до пагубно управление Пловдив и страната.

- Какво Ви дава основание да мислите, че Славчо Атанасов търси подкрепата на ДПС?

Вашите читатели са интелигентни хора. Те сами виждат, че по време на последните телевизионни дебати кандидат-кметът на ДПС в Пловдив се държи като адвокат на Славчо Атанасов. Освен това да не забравяме, че при предишния мандат партията на Атанасов бе част от управляващото в Общинския съвет мнозинство заедно с ДПС.

Тесните контакти и изградените мостове между двете формации в града не са от вчера и те не са тайна за никого. Много скоро един приближен на ВМРО-НИЕ човек премина в ДПС и си задавам въпроса дали това е случайно?

За нас Славчо Атанасов е представител на тройната коалиция - БСП, ДПС, НДСВ. Той е левият кандидат и от социологиите все по-ясно се вижда, че се ползва с подкрепата на електоралния потенциал на БСП. Десният Пловдив трябва да се събуди, за да можем да вървим напред.

- Какъв според Вас е форматът на бъдещото управление на Пловдив?


- ГЕРБ се стреми към самостоятелно управление, но в партиите-членове на ЕНП виждаме потенциални партньори. Този ляв мандат, който имахме през последните години, трябва да се спре. Знам, че пловдивчани няма да допуснат това да продължи. Съм сигурен, че на 23-ти октомври ще ни подкрепят с № 2 в бюлетината, за да постигнем убедителната победа за ГЕРБ, за развитието на Пловдив и на България.

(C) Plovdiv24.bg | Източник: http://news.plovdiv24.bg/296826.html#ixzz1b9lKafs5