Вие сте тук: Начало Медии Пловдивският кмет черпи мнения и сигнали от социалните мрежи, които му помагат за решаването на някои проблеми

Пловдивският кмет черпи мнения и сигнали от социалните мрежи, които му помагат за решаването на някои проблеми

Най-необичайното нещо, което гражданите на Пловдив са искали от своя кмет, е било той да спре снега.

Пловдивският кмет черпи много мнения и сигнали от социалните мрежи, които му помагат за решаването на някои проблеми. Това каза в интервю за Радио “Фокус” – Пловдив Иван Тотев по повод ежедневната си комуникация със своите избиратели във Фейсбук.

По думите му, добре е кметът да черпи от различни източници на информация. Ако разчита само на администрацията си, оттам никой не иска да става вестител на лоши новини. Най-необичайното нещо, което гражданите на Пловдив са искали от своя кмет, е било той да спре снега. И това е в правомощията на един кмет, каза шеговито Иван Тотев и обеща да помисли как да го разпише като норматив и да се разпорежда с него.

По повод навършването на 100 –те управленски дни Иван Тотев каза, че и 50 дни са му били достатъчни, за да навлезе в проблемите на общината и за да се запознае с добрите практики. Няма нещо, което да го е изненадало. Всички добри практики се използват и се надграждат. Най-важна е била структурната реформа, която още не е завършена. На предстоящата сесия ще се разглежда предложението за закриване на „Пловдив спорт”, на по-следващи сесии ще се занимаят и с ОП „Туризъм”.

По-често сядам на дивана, а не на кметския стол, каза Тотев в отговор на въпроса горещо ли е там. Задълженията си на кмет той определи като „по-големи очаквания, по-голяма реална власт и по-големи отговорности, но и удоволствието от свършеното е по-голямо”.


Цветана ТОНЧЕВА, радио "Фокус"