Вие сте тук: Начало Медии Над 2 млн. лв. отпусна правителството за пловдивски спортни обекти по настояване на Иван Тотев

Над 2 млн. лв. отпусна правителството за пловдивски спортни обекти по настояване на Иван Тотев

По предложение на областния управител Иван Тотев днес Министерският съвет отпусна целево два милиона и петдесет хиляди лева за спортни обекти в Пловдив. Това стана по време на редовното правителствено заседание, на което от града под тепетата освен Тотев присъстваха Атанас Узунов от "Локомотив" и Марин Бакалов от "Ботев".
Над 2 млн. лв. отпусна правителството за пловдивски спортни обекти по настояване на Иван Тотев

Усмихнати след срещата са и премиерът Бойко Борисов, и областният управител Иван Тотев и Атанасов Узунов от "Локомотив", и Марин Бакалов от "Ботев".

 

Целево се отпускат средства в размер на 950 000 лева за стадион "Христо Ботев". Там ще се прави проектиране и изграждане на помещение, реновиране на трибуните и монтаж на 6000 седалки, подмяна на ел.инсталацията и В и К -мрежата и осигуряване на достъпна среда за хора с увреждания на стадион "Христо Ботев".
950 000 лева са  целевите средства и за стадион "Локомотив", като парите са необходими за проектиране и изграждане на осветителната система на спортното съоръжение.
За демонтаж на съществуващото, доставка и монтаж на ново видеотабло на Гребния олимпийски канал са определени 150 000 лева. Това е наложително за предстоящите Европейско първенство по гребане през септември тази година и Световното първенство по гребане през 2012 година.
Предстои община Пловдив да получи официално решението на Министерски съвет, което означава, че от този момент тя може да стартира процедури по избор на изпълнители на тези обекти. Парите са целеви, те ще бъдат в системата и общината  ще може да се разпорежда с тях след сключен договор и избран изпълнител за всеки един от обектите.
"Изключително важно е процедурите по закона за обществените поръчки да започнат максимално бързо, за да се използва летният сезон", коментира Иван Тотев.
"След края на правителственото заседание по покана на министър-председателя Бойко Борисов проведохме разговори в кабинета му за бъдещето на спортната инфраструктура в града ни, като специално внимание бе обърнато на стадион "Пловдив". Премиерът заяви подкрепата си за срещата, която проведохме с Христо Стоичков и испански инвеститори относно публично-частното партньорство за спортното съоръжение. Държавата заявява своята подкрепа за изграждането на един модерен стадион, на който да се провеждат срещи на националния отбор по футбол, както и на тимовете на "Ботев" и "Локомотив", заяви още областният управител.