Вие сте тук: Начало Медии Иван Тотев: За нас е много важно да върнем Пловдив на мястото, което заслужава и да задържим младите хора тук

Иван Тотев: За нас е много важно да върнем Пловдив на мястото, което заслужава и да задържим младите хора тук

20 август 2011 / 15:49 | Радио "Фокус" Пловдив. Програмата за управление на ГЕРБ надхвърля 4-годишния мандат. Това каза в предаването "Метроном" на Радио "Фокус" Пловдив Иван Тотев, кандидат за кмет на Пловдив. Ние се стремим да наложим един по-визионерски подход в управлението на Пловдив и да погледнем доста извън рамките на един мандат.

Това е основната разлика между ГЕРБ и останалите политически партии, които се фокусират в дребни проблеми, добави Тотев. По думите му, само така може да се промени кардинално картината на развитие на Пловдив. В последните 8 месеца предизборната програма за следващото 4-годишно управление на Пловдив е била разработвана от работни групи. В началото на септември ще бъдат представени основните акценти в тази програма за управление на Пловдив. Смятам, че тя ще бъде много добре приета от гражданите, каза Иван Тотев. За нас е много важно да върнем Пловдив на мястото, което заслужава, добави той. Важно е да бъде подпомогнат бизнеса, да се върне блясъка на Стария град, да се развие инфраструктурата, културно-историческата сфера. Ние имаме страхотни идеи, които ще допаднат на гражданите на Пловдив, каза кандидатът за кмет Иван Тотев. Според него, трябва да се говори за икономическо развитие, защото всичко останало е в резултат от това. Трябва да отворим нашия кръгозор и периметър на възможности, защото в последните 4 години основното финансиране на Община Пловдив е от данъци и такси, твърде слабо е привличането на външни средства, говоря от Европейски проекти, и каквито други начини има, добави Тотев. Това, по мнението му, трябва кардинално да се промени през следващите години и ГЕРБ има готовността да го направи.

Много е важна съвместната работа между местната власт и държавата. Този синхрон през последните 4 години в Пловдив липсва, каза още Иван Тотев. Може би точно поради това Община Пловдив не стартира големи проекти с помощта на държавата. Вие знаете, че през последните 20 години е малък периода, в който управлението на Пловдив и това на национално ниво е работило в синхрон, посочи Иван Тотев. Според него, само тогава са се случвали големите проекти като надлез Родопи, например. ГЕРБ може да гарантира тази добра комуникация между местната власт и държавата. Тези проекти, които са започнати към настоящия момент, с подкрепата на държавата, могат да бъдат умножени. Говорим за завършване на Околовръстния път, изграждане на спортна зала в град Пловдив и реализиране на проекти с културно-историческа насоченост, посочи Иван Тотев. За нас е важно да направим Пловдив едно привлекателно място за живот, важно е младите хора да остават в нашия град и да се спре тенденцията за изтичане на мозъци от Пловдив. Затова е важно икономическото развитие и подобряване условията на живот в нашия град, каза кандидатът на ГЕРБ за кмет на града Иван Тотев.

Цветана ТОНЧЕВА

http://www.focus-radio.net/?action=news&id=511523