Вие сте тук: Начало Медии Иван Тотев: Ще бъда кмет на Пловдив със стабилно представителство в Общинския съвет

Иван Тотев: Ще бъда кмет на Пловдив със стабилно представителство в Общинския съвет

Интервю на РАДИО "ФОКУС - ПЛОВДИВ" с кандидата на ПП ГЕРБ за кмет на Пловдив инж. Иван Тотев

Фокус: Кои формации обявиха до този момент за Вас подкрепа?

Иван Тотев: Още във вторник получих подкрепата на Синята коалиция. Вече в Пловдив има разделение на ляво и дясно след заявената подкрепа на БСП към бившия кмет Славчо Атанасов. Така, че в Пловдив вече имаме класически модел ляво-дясно. Отделно “Кауза Пловдив” в сряда проведоха пресконференция, на която заявиха позицията си - това е дясна формация, която има двама представители в Общинския съвет на Пловдив. Отделно получих подкрепа от много сдружения и от много организации, като например организацията на домоуправителите в район “Тракия”. Подкрепата, която получавам идва от всички страни, от спортната общественост, от футболните клубове и от техните привърженици. Считам, че с тази подкрепа ще мога да променя развитието на Пловдив през следващите години и това, което виждам е, че има много фокусирани очаквания върху мен и върху политиката, която водя. Ще направя всичко възможно да бъдат изпълнени.

Фокус: Каква е основната разлика между Вас и Славчо Атанасов?

Иван Тотев: Вече е ясно, че ГЕРБ е формацията с най-много представители в Общинския съвет на Пловдив и това, която е най-голямата политическа разлика относно управлението е, че аз ще бъда кметът, които ще има много стабилно представителство в Общинския съвет и ще може да има подкрепата за своите управленски политики, тъй като формацията на другия кандидат е много слабо представена в Общинския съвет, а това от своя стана ще доведе до едно хаотично управление, в което администрацията няма да има политическата подкрепа на Общинския съвет, а това ще затрудни до голяма степен функционирането и работата на Община Пловдив. Затова е много важно, когато се гласува в неделя, да се знае кой до каква стабилност може да доведе Пловдив. Категорично относно това колко ще бъде стабилно следващото управление, само ГЕРБ може да бъде гарант за това стабилно управление с най-голямото представителство в Общинския съвет и то повече два пъти по-голямо от представителството на другия кандидат.

Фокус: А това, че сте млад човек ще привлече ли младите избиратели според Вас?

Иван Тотев: Една от целите, която си бях поставил в хода на предизборната кампания, бе това младите хора да упражнят правото си на глас и да изкажат позицията относно развитието на Пловдив. Аз се надявам, че и на втория тур да гласуват повече млади хора.

Фокус: Вие не сте познато лице, което да представлява статуквото. Може ли да се каже, че имаше нови лица на тези избори, които продължават на втори тур?

Иван Тотев: Това, което е ясно за всички в хода на кампанията е, че имаме представител на статуквото в лицето на бившия кмет, подкрепен от НДСВ и БСП, а това са формации, които представляват статуквото, което управлява Пловдив много години. От другата стана е ГЕРБ с новите лица и новите идеи. ГЕРБ е партия, която дава възможност и развива своите кадри, а голяма част от тях са млади. Иван Тотев не е изключение. Само на 80 километра от нас е Живко Тодоров, който е един млад енергичен човек и чрез ГЕРБ изгради своя потенциал. Аз смятам, че ГЕРБ е партия, в която много млади хора намериха поле за изява и реализиране на своите идеи. ГЕРБ дава възможности на младите хора и това е предимство.

Фокус: Вашият призив към гражданите на Пловдив?

Иван Тотев: Аз се надявам, че в неделя повече хора ще упражнят своето право на глас, като гласуват за развитие чрез промяна в Пловдив. ГЕРБ е партията, която може да бъде лицето на тази промяна в Пловдив. ГЕРБ е партията, която има най-стабилно представяне в Общинския съвет на Пловдив и ще гарантира стабилното управление през следващия мандат и изпълнение на управленската програма на Иван Тотев.