Вие сте тук: Начало Медии Иван Тотев представи в Бургас културно-историческия туризъм на Пловдив

Иван Тотев представи в Бургас културно-историческия туризъм на Пловдив

Областният управител на Пловдив и кандидат-кмет на ГЕРБ – инж. Иван Тотев представи днес нарастващите възможности за развитие на града като атрактивна дестинация за културно-исторически туризъм в рамките на организираната по инициатива на Община Бургас кръгла маса на тема „Културен туризъм – предизвикателства и възможности.

Инж. Тотев презентира Пловдив като един от най-старите и живи градове в света и изтъкна, че дълбочината на културните пластове достига 10-12 метра – нещо, с което малко градове могат да се похвалят.  В момента като недвижимо културно наследство са категоризирани 200 обекта и предстои разработването на още. В презентацията си кандидат-кметът Иван Тотев обърна внимание на проектите за консервиране, реставрация и експониране на Римския стадион на Филипопол, Античния театър и малката базилика.

“Ще представя спечелените от областната администрация проекти за Римския стадион и Античния театър. Всичко, свързано с тях, вече се базира в уеб сайт. Малката базилика скоро също ще бъде популяризирана по този начин. Прогресивното развитие на летище „Пловдив“ с интернет-портала http://southgate.bg/ ще е първият поглед на света към пловдивското културно-историческо наследство“, заяви Тотев.

Източник: globusnews.net - http://globusnews.net/?p=26149