Вие сте тук: Начало Медии Иван Тотев посрещна японска делегация, кметът на Окаяма идва в Пловдив

Иван Тотев посрещна японска делегация, кметът на Окаяма идва в Пловдив

За 40 години само 6 официални визити между Пловдив и Окаяма, пак 6 ще са, но през следващите 5 години

"За мен е голяма чест точно в моя мандат да се навършат 40 години от побратимяването между градовете Пловдив и Окаяма", каза кметът Иван Тотев по време на посещението в Пловдив на извънредния и пълномощен посланик на Япония в Република България  Н. Пр. Макото Ито. На церемонията присъстваше и зам.-генералният директор на Бюрото по граждански въпроси  в Окаяма Юкинари Накада, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По време на церемонията Тотев заяви, че за 40 години са осъществени общо 6 официални посещения между двата града и даде заявка, че оттук насетне техният брой ще се увеличи.
"За 5 години ще направим толкова визити, колкото за тези 40 години", категоричен беше той и веднага уточни, че първата такава ще е през месец октомври тази година, когато кметът на Окаяма ще посети града ни.
Официалната делегация беше посрещната от градоначалника в Заседателната зала на Община Пловдив, а по време на церемонията Тотев получи от Негово превъзходителство грамота и керамична плоча. От своя страна кметът на Пловдив подари на гостите пла

кет на община Пловдив. Той каза още, че приятелството между двата града ще помогне в кандидатурата на Пловдив за европейска столица на културата през 2019 г.
Гости на събитието бяха областният управител Здравко Димитров, депутатите Анатолий Йорданов, Стефан Дедев и Величка Шопова, районите кметове Павлинка Кацарова, Костадин Димитров, Десислава Желязкова, Петър, Петров и Ральо Ралев, зам.-кметовете Александър Държиков, Розалин Петков и Стефан Стоянов, председателят на ОбС арх. Илко Николов, гости и журналисти.


Информацията и снимката са от сайта Plovdiv24.bg