Вие сте тук: Начало Медии Дружно "да" за Колодрума

Дружно "да" за Колодрума

Ръкопляскания в залата на местния парламент след обявяването на резултата и благодарността на кмета Иван Тотев към съветниците за разбирането им

И управляващи, и опозиция се обединиха на днешната сесия на Общинския съвет зад предложението за закупуване на спортен комплекс „Колодрума”. Освен пълното единодушие, в залата два пъти имаше и ръкопляскания: веднъж след обявяване на резултата и още един път – след като кметът Иван Тотев благодари на съветниците за разбирането и за положителното гласуване.

Близо 8 милиона е сумата, която ще плати общината, за да придобие колоездачното дружество „Цар Симеон”, заедно с дълговете му. Дружеството е започнало строеж на многофункционална спортна зала, но не е успяло да я завърши. Сега общината ще инвестира още 7 милиона и половина за финализиране на обекта.

Общо 15-те милиона лева, които местната власт инвестира в спортния обект, са осигурени от държавата с решение на Министерски съвет. Новата зала ще е единствената в България, в която ще има закрит колодрум и ще е втората по големина в страната след зала „Армеец”.

Радио Пловдив