Вие сте тук: Начало Медии А.Йорданов: Основният ни опонент е БСП с кандидат Славчо Атанасов

А.Йорданов: Основният ни опонент е БСП с кандидат Славчо Атанасов

Трудно ми е да дефинирам точно каква бе социалната политика, провеждана от бившия кмет Славчо Атанасов, от управлението на БСП и ВМРО-НИЕ

- Г-н Йорданов, вие сте член на социалната комисия в Народното събрание. Как оценявате социалната политика на Община Пловдив, провеждана през мандата на Славчо Атанасов?

- Трудно ми е да дефинирам точно каква бе социалната политика, провеждана от бившия кмет Славчо Атанасов, от управлението на БСП и ВМРО-НИЕ. По-скоро посланията на Атанасов звучаха социално, но нямаха реално покритие. Само един простичък пример мога да ви дам - отнемане правото на нашите съграждани над 70-годишна възраст да пътуват безплатно в градския транспорт. Не бе осигурен достъп във всички общински сгради за хората в неравностойно положение.

Славчо Атанасов и БСП се опитват да представят община Пловдив като социална община, но истината е, че сме бедна община. Не може да има бедна и социална община.

Именно за това Политическа партия ГЕРБ и кандидатът ни за кмет на Пловдив Иван Тотев имаме като основен приоритет икономическото развитие на града, защото когато имаме една богата община, тогава можем да бъдем и социална община.

- Да, но от общината направиха миналата година безплатни детските ясли в Пловдив. Това не е ли социално според Вас?

- Тук отново се сблъскваме с големия популизъм и точно тук виждаме голямото влияние на БСП в Пловдив върху Славчо Атанасов, пак се съчетават социалното говорене с популизма. Безплатни ясли - да, но от друга страна, няма средства за ремонт и поддържане на яслите, тези ясли не се разширяват, не се строят нови, а децата ни чакат за места. В приемната ми като народен представител получил множество оплаквания от родители, че им се събират средства. Проблемът с яслите е много сериозен, но през този мандат той не бе решен. За всички е важно моделът на пагубното управление на Пловдив през изминалия мандат да бъде прекратен. Славчо Атанасов е кандидат на БСП и целта им е да запазят и преповторят това статукво и заедно да управляват на всички нива в Пловдив. За това основен опонент на ГЕРБ в тези избори са БСП с кандидат Славчо Атанасов.

- През тази година министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов често бе на посещаваше Пловдив. Това на какво се дължеше?

- Да, министър Младенов, с когото работим в тясно сътрудничество, отново ще бъде в Пловдив на 13-ти октомври. В 15.00 часа в четвъртък той ще посети Античния театър, където заедно с г-н Тотев ще обявим края на ремонта, който се осъществи със средства по проект "Красива България". Това е много важен за пловдивчани проект, финансиран от Министерството на труда и социалната политика и е реализиран по прекрасен начин под ръководството на Иван Тотев. Както знаете сцената бе подменена, монтирано бе ново художествено осветление и вече ще се влиза през северния вход, по пътя, по който са вървели императорите. Това е пътят и начинът за икономическо развитие на Пловдив. Подкрепата, която Иван Тотев получава от министрите е огромна и тя е много важна за нашия град и пловдивчани.

АНТОНИЙ ЙОРДАНОВ - Народен представител от 41 НС, член на Комисия по труда и социалната политика.