Вие сте тук: Начало Ремонт за 250 хиляди лева на плувен басейн „Младост”

Ремонт за 250 хиляди лева на плувен басейн „Младост”

Изграждане на климатична инсталация, хидроизолация на покрива и стените, подмяна на осветлението и дограмата са част от дейностите, включени в започващата реконструкция на басейн „Младост”.

Подобренията струват 250 хил. лв. и трябва да приключат за месец, така че през септември плувците ни, които са сред най-добрите в България, да започнат своите тренировки при много по-добри условия, съобщи кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Той припомни, че още преди повече от два месеца е посочил 1-ви август като начална дата на ремонтите. Проблемите са известни от много години, но досега е липсвала воля да бъдат решени, коментира кметът. С ЕВН вече е договорено разсрочено плащане на заварената в началото на мандата огромно задължение за електро и топлоенергия.

Общината има много силен стремеж да се реализира 50-метров покрит плувен басейн, какъвто засега няма не само в Пловдив, но и в цяла Южна България.  На 13 септември в Общинския съвет ще бъде внесено предложение за концесия на 13 декара общински терен и като част от условията е вписано изграждането на басейна, разказа инж. Тотев.